Tante Door Kip

Deze Hollandse kip is 100% ambachtelijk verwerkt.

Antibiotica vrij, Hollands, ambachtelijk en smakelijk. Deze kwaliteiten zoeken onze slagers, poeliers en consumenten in kip. Veldhoven Kipproducten en Fuite Veevoeders slaan de handen ineen en presenteren u Tante Door Kip.

Opgroei en voeding

Onze Tante Door is echt 100% Hollands. Zij wordt geboren in de Achterhoek en groeit daar en in Brabant op in een ruime* stal. Door de ramen en deuren heeft zij frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook de ambachtelijke verwerking vindt volledig plaats in Nederland.

Groei, productie en distributie van de kip in eigen beheer

De groei, productie en distributie geschiedt van A tot Z in ons eigen beheer. Wij zijn volledig transparant en laten u graag persoonlijk met Tante Door kennis maken in haar stal of via de webcam.

Opfoktijd

De eerste drie weken worden de stallen aangepast met verwarming en speciaal kuikenvoer. Dit zorgt voor optimale omstandigheden voor groei van de kuikens.

Voeding en antibiotica

Onze Tante Door beschikt de hele dag over vers water en gestrooide granen. De bemesting van de kip is 100% plantaardig, waarvan minimaal 70% granen, met mineralen en vitaminen. Tante Door krijgt geen groeibevorderaars toegediend en is antibiotica vrij.

Transport en verwerking

Bij het slachten en transport wordt rekening gehouden met het welzijn van de kip. Er is minimaal transport nodig waardoor er minder* stresshormoon wordt aangemaakt. De kip wordt met de hand gevangen en vervolgens op ambachtelijke* wijze geslacht. Er wordt gewerkt met apparatuur waar zo min mogelijk water aan te pas komt. Hierdoor blijft het vlees mals wat een stevige ‘bite’ geeft na bereiding.

Kenmerken

De kenmerken van onze Tante Door:

  • Echte Hollandse kip
  • Ruime stallen*
  • Natuurlijk dag- en nachtritme
  • Kleinschalige opgroei*
  • Geen groeibevorderaars
  • Antibiotica vrij
  • 30% langer leven*
  • Ambachtelijk verwerkt*

* t.o.v. reguliere kip

Bekijk hier het assortiment Kip