Bavette van Angus beef met saus van groene pepers

 

Neem per persoon een karbonade, zo eentje met een mooie rand vet

 

Voor het marineren van 4 karbonades:

2 dl. goede olijfolie

sap van een halve citroen

1 dl. witte wijn

een middelgrote ui, in kleine stukjes

een stengel bleekselderij, in dunne plakjes

2 tenen knoflook, geraspt

1 volle dessertlepel komijn

twee laurierbladen, in drieën gescheurd

4 volle eetlepels bruine of rietsuiker

 

Gebruik voor de olie in elk geval extra vierge, maar de Griekse olijfolie van Overwater, de groentekraam op de Nieuwmarkt, is eigenlijk nog beter.
De komijn mag komijnpoeder zijn, maar lekkerder is om zaadjes te kopen bij een toko of bij Jacob Hooij en die eerst in een droog koekenpannetje een minuutje al roerend te roosteren op hoog vuur, totdat ze beginnen te geuren. Dan meteen stoppen, anders verbranden ze. Maal ze dan fijn in een vijzel of plet ze met een deegroller.
Doe nu alle ingrediënten voor de marinade in een koelkastdoos waar de karbonades ook in passen, deksel erop en goed schudden. Leg dan de karbonades erbij, zorg dat de marinade overal tussen de karbonades terechtkomt en zet minstens een middag koel weg. Een dag mag ook.
Haal voor de barbecue de karbonades uit de marinade, veeg met een keukenkwast de groenten eraf en laat ze op kamertemperatuur komen. Zeef de rest van de marinade.
Gril ze vooral niet te lang, 3 à 4 minuten aan beide kanten is genoeg. Kwast regelmatig in met de marinade.

 

Erg lekker erbij is geroosterde courgette, ook van de barbecue. In plakken van 2 cm dik snijden, even laten staan in olijfolie waarin je een stuk ui hebt geraspt en dan grillen tot ze zacht zijn.

 

Peper en zout naar wens op de karbonade en de courgette en smullen maar!

 

©jw2015