De traditie van Antonio Alvarez begint in de Spaanse Alpujarra, gelegen in het
bergachtige gebied van de Sierra Nevada. In het dorpje Trevélez startte Antonio
Álvarez in 1860 zijn familiebedrijf, toegewijd aan de productie van bijzondere hammen
zoals ze al eeuwenlang worden gemaakt in deze regio.
Sergio Álvarez, derde generatie in het familiebedrijf, riep de hulp in van goede vriend
Miguel Callejón om Nederlanders kennis te laten maken met échte lekkere smaakbele-
ving. Miguel is uit Spanje naar Nederland gekomen met enkele Trevélez hammen onder
zijn arm. Zijn passie voor de exclusieve smaak en ongeëvenaarde topkwaliteit van deze
hammen heeft hij overgebracht op enkele vooraanstaande slagerijen in Nederland, die
tot op de dag van vandaag de Trevélez ham hebben op genomen in hun assortiment:
O.a. Keurslagerij Marco van Strien in ’s Gravenmoer, Kwaliteitsslagerij Zweistra
in Maartensdijk, Slagerij Guido Veugen in Beek en Slagerij Ruyl in Stein.
“De Antonio Álvarez Trevélez ham
heeft zijn smaak volledig te danken aan
de warme zomerwind en koude
winterlucht van Sierra Nevada. De invloed
van de bergen komt terug in de kwaliteit,
de smaak en het aroma van het product.
Met als resultaat (h)eerlijk, natuurlijk
vlees. Het handmatige rijpingsproces,
zonder kunstmatige toevoegingen of
E-nummers, duurt minimaal 20 maanden,
zodat alle aroma’s en smaken bij onze
ambachtelijke hammen volledig tot ont-
wikkeling kunnen komen, en dat maakt
deze ham zo uniek.” Aldus Miguel Callejón
Slagerij Vet is bijzonder trots op haar
exclusieve samenwerking met Antonio
Àlvarez, wat ons mogelijk maakt de
exclusieve Trevélez hammen verkrijgbaar
te maken
Geef een reactie