Bij het horen van het woord ‘trend’ denk je misschien direct aan mode. Dat mode aan trends onderhevig is weten we allemaal, maar wist je dat er ook trends op het gebied van barbecueën zijn? Denk maar eens aan jaren geleden: toen gooide je waarschijnlijk alleen wat hamburgers en sjasliek op jouw grote vurige vriend. Dat is nu wel anders.

‘Roken is het nieuwe Grillen’

Dé barbecuetrend van 2016 is vlees roken op de barbecue. Roken zorgt ervoor dat vlees langzaam gaart bij lage temperaturen, en geeft daarnaast een verfijnde rooksmaak mee aan het gerecht.

 

Het is één van de oudste en meest authentieke manier voor het bereiden van gerechten: roken. Waar de afgelopen jaren vooral in het professionele circuit gerookt werd op de barbecue, zal dat dit jaar meer en meer onder het grote publiek gaan gebeuren. ‘Roken is het nieuwe grillen’, wordt er al gefluisterd.

Langzaam garen is een van de bereidingstechnieken waarvoor de Big Green Egg bijzonder geschikt is. U heeft er niet veel voor nodig, een mooi stuk vlees, wat smaakmakers en de Big Green Egg zijn voldoende. De bereiding is eenvoudig, de tijd doet het werk en u zult versteld staan van het sappige en smaakvolle resultaat.

 

Word je helemaal enthousiast van deze trend en wil je je er graag meer in verdiepen? Bekijk dan eens het boek “Hete Kolen” van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

‘Bereiden van grote stukken vlees’

Naar de slager voor heerlijk vlees wordt gelukkig weer helemaal hot in 2016. Er is steeds meer vraag naar grote stukken vlees in plaats van de bekende satéetjes, hamburgers en worstjes. Bbq liefhebbers gaan aan de slag met mooie, grote stukken vlees die op de bbq bereid worden.

 

Er wordt oprecht genoten van het low&slow garen van een mooi stuk vlees.

Wij  als slagers juichen dit natuurlijk alleen maar toe.

 

Van een Cote de boeuf, bavette, longhaas of T-bone steak tot een complete varkensschouder. Wie ‘echt’ gaat barbecuen doet dat op z’n Amerikaans. Dat is groot, boven een houtgestookt vuur en men neme er vooral ook ruim de tijd voor.