De traditie van Antonio Alvarez begint in de Spaanse Alpujarra, gelegen in het

bergachtige gebied van de Sierra Nevada. In het dorpje Trevélez startte Antonio

Álvarez in 1860 zijn familiebedrijf, toegewijd aan de productie van bijzondere hammen

zoals ze al eeuwenlang worden gemaakt in deze regio.

 

 

Sergio Álvarez, derde generatie in het familiebedrijf, riep de hulp in van goede vriend

Miguel Callejón om Nederlanders kennis te laten maken met échte lekkere smaakbele-

ving. Miguel is uit Spanje naar Nederland gekomen met enkele Trevélez hammen onder

zijn arm. Zijn passie voor de exclusieve smaak en ongeëvenaarde topkwaliteit van deze

hammen heeft hij overgebracht op enkele vooraanstaande slagerijen in Nederland, die

tot op de dag van vandaag de Trevélez ham hebben op genomen in hun assortiment:

O.a. Keurslagerij Marco van Strien in ’s Gravenmoer, Kwaliteitsslagerij Zweistra

in Maartensdijk, Slagerij Guido Veugen in Beek en Slagerij Ruyl in Stein.

De Antonio Álvarez Trevélez ham

heeft zijn smaak volledig te danken aan

de warme zomerwind en koude

winterlucht van Sierra Nevada. De invloed

van de bergen komt terug in de kwaliteit,

de smaak en het aroma van het product.

Met als resultaat (h)eerlijk, natuurlijk

vlees. Het handmatige rijpingsproces,

zonder kunstmatige toevoegingen of

E-nummers, duurt minimaal 20 maanden,

zodat alle aroma’s en smaken bij onze

ambachtelijke hammen volledig tot ont-

wikkeling kunnen komen, en dat maakt

deze ham zo uniek.” Aldus Miguel Callejón

 

 

Slagerij Vet is bijzonder trots op haar

exclusieve samenwerking met Antonio

Àlvarez, wat ons mogelijk maakt de

exclusieve Trevélez hammen verkrijgbaar

te maken